Grădina Botanică

Gradina-Botanica-din-orasul-Jibou

Gradina Botanica din orasul nostru reprezinta un punct de atractie pentru foarte multi vizitatori din tara si de peste hotare. Aceasta a luat fiinta in anul 1968 din initiativa priceputului profesor Vasile Fati. In prezent, se intinde pe o suprafata de 25 ha, asezata in cadrul ansamblului Wesselenyi.

Amplasata la altitudinea de 272 m, înconjurata de dealuri destul de înalte, care o protejeaza împotriva curentilor reci, se bucura de un climat foarte favorabil care permite cele mai variate experimentari.
Colectiile Gradinii Botanice cuprind peste 5.000 de specii de plante provenite din variate zone geografice ale lumii.

In cadrul activitatilor ce se desfasoara in cadrul Gradinii Botanice, se produce un bogat si variat sortiment de plante ornamentale, care sunt distribuite in scopul folosirii acestora ca material demonstrativ si pentru ornamentarea parcurilor si localurilor scolilor.
Personalul de specialitate din cadrul unitatii, organizeaza manifestari stiintifice, seminarii, simpozioane, participa la congrese nationale si internationale, colaboreaza la elaborarea unor publicatii in tara si strainatate.

Anual Gradina Botanica editeaza catalogul de seminte si mostre de plante, prin intermediul caruia unitatea intretine un schimb activ cu peste 450 gradini botanice si alte institutii de profil din intreaga lume.