Prima pagina     Carte de oaspeti   Contact  

  Primăria

  Servicii publice

  Informatii publice

  Jibou

 
Google
   
In acest site In web

 
 
 
 
 Jibou
 Grădina Botanică
   Gradina Botanica din orasul nostru reprezinta un punct de atractie pentru foarte multi vizitatori din tara si de peste hotare. Aceasta a luat fiinta in anul 1968 din initiativa priceputului profesor Vasile Fati. In prezent, se intinde pe o suprafata de 25 ha, asezata in cadrul ansamblului Wesselényi.


 Amplasata la altitudinea de 272 m, înconjurata de dealuri destul de înalte, care o protejeaza împotriva curentilor reci, se bucura de un climat foarte favorabil care permite cele mai variate experimentari.
Colectiile Gradinii Botanice cuprind peste 5.000 de specii de plante provenite din variate zone geografice ale lumii.

In cadrul activitatilor ce se desfasoara in cadrul Gradinii Botanice, se produce un bogat si variat sortiment de plante ornamentale, care sunt distribuite in scopul folosirii acestora ca material demonstrativ si pentru ornamentarea parcurilor si localurilor scolilor.
Personalul de specialitate din cadrul unitatii, organizeaza manifestari stiintifice, seminarii, simpozioane, participa la congrese nationale si internationale, colaboreaza la elaborarea unor publicatii in tara si strainatate.

Anual Gradina Botanica editeaza catalogul de seminte si mostre de plante, prin intermediul caruia unitatea intretine un schimb activ cu peste 450 gradini botanice si alte institutii de profil din intreaga lume.

 
  Anunţuri
Parcul Industrial Jibou
Parcul industrial este destinat dezvolterii de unitati econo-
mice care sa desfasoare acti-
vitati industriale nepoluante
... detalii
Formulare online
www.e-guvernare.ro permite descarcarea tipizatelor utilizate in relatia cu diferite institutii publice

Prefectura judetului Sălaj

 
 
© Indecosoft Baia Mare si Primaria Jibou